38 34 45 05

Røntgen

Hvorfor er røntgen så vigtigt?

Røntgen er faktisk et af vores vigtigste apparater, når vi skal identificere begyndende tandsygdomme eller huller mellem tænderne. Derfor kan du heller ikke undgå at få taget et røntgenbillede indimellem, når du kommer til tandlægen. Vi ved, at det for nogle mennesker er mange penge at skulle lægge ekstra ud over til den behandling, man modtager i tandlægestolen, men den er meget vigtig, hvis man vil bevare sine tænder sunde og raske.

Mellem vores tænder er der nemlig rig mulighed for, at bakterier kan stortrives, og glemmer man tandtråden i hverdagen, kan der hurtigt udvikles huller. De vil ikke være synlige for øjet i en lang periode og først kunne ses, når der er tale om et omfattende hul. Vi anbefaler derfor vores patienter til at prioritere at få foretaget røntgen hvert 2. år, så vi hurtigt kan få behandlet et begyndende hul mellem tænderne, inden det forårsager smerter eller gener.

Vi bruger bitewings

Når vi skal finde begyndende huller i dine tænder, benytter vi røntgenbilleder kaldet bitewings. Med hjælp af bitewings kan vi finde huller i et så tidligt stadie, at det ofte kan undgås at skulle bore i tanden. Denne form for røntgen er også egnet til at finde huller nær fyldninger, som sjældent er synlige under de regelmæssige tandrensninger.

Derudover har vi med bitewings også mulighed for at undersøge dine tænders knogleniveau og se om du har begyndende paradentose. På den måde kan vi sikre, at du får tandrensninger oftere, så vi kan holde paradentosen nede.

Røntgen er altså et rigtig godt redskab til at forebygge tandsygdomme og huller i tænderne, så du ikke behøver at modtage omfattende tandbehandlinger, der kræver mere tid hos tandlægen.

Hvad med røntgenstråling?

Det sker tit, at vores patienter spørger ind til den stråling, man modtager, når man får taget et røntgenbillede, og om det er skadeligt. Det kan ikke undgås at blive udsat for en vis grad af stråling med et røntgenbillede, men det er i så små doser, at det ikke anses for skadeligt. De nye og moderne røntgenapparater afgiver i dag en meget lille stråledosis, der svarer til et døgn baggrundsstråling. For at sammenligne med en mere almindelig situation, svarer mængden af stråling, man får under røntgen til det du ville få under en flyvetur på en time. Det er altså meget små mængder, som ikke har nogen sundhedsskadelig effekt.

[buttons]