38 34 45 05

Isninger i tænderne

Den danske sommer er kort, men fantastisk. Det er surt for folk med isninger, for de bliver ikke kun berøvet afkølende drikke og vaniljeis om sommeren, de skal også leve med, at den kolde luft gør ondt i tænderne om vinteren. Isninger er irriterende og unødvendige, og vi giver dig her er et par trin til at blive helt smertefri, og slippe for isninger i tænderne.

Isninger opstår, fordi tænderne er blevet for følsomme. Det vil sige, at man har syreskader eller på anden måde har fået nedbrudt emaljen i en sådan grad, at tandens nerve kan mærke kulden. Det kan også være et hul eller lignende, som giver denne effekt.

Uanset hvad grunden til isningerne er, så er der god chance for, at det kan udbedres hos tandlægen. Er der tale om huller skal disse selvfølgelig fyldes, men er der tale om nedbrud af tændernes naturlige forsvar, så kan tandlægen også hjælpe med dette. Har du begyndende isninger er det ligeledes en rigtig god idé at tage til tandlægen, så du kan få regelmæssige tandrensninger og slippe for, at det bliver værre. I vores tandklinik på Nørrebro tager vi gerne imod dig og snakker med dig om dine isninger og giver dig løsningsforslag.

Tandbørstning

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at slippe af med isninger, er det vigtigt at børste bedre. Mange tror de børster godt nok, men har man huller i tænderne, smerte i tandkødet eller tandpine, så er det desværre et tegn på, at det ikke er helt godt nok. En god metode er, at komme omkring hver tand, og børste alle dens flader. Undlad at slå hjernen fra, når du børster tænder. Børst hver tand specifikt, og mærk efter om den er blevet helt ren og glat. Er den ikke, er der risiko for, at der stadig sidder bakterier.

Isninger er et symptom på, at der er noget ved tænderne, der er galt. Tag imod tændernes anbefalinger og få plejet tænderne, så de kan blive flotte, rene og ikke mindst fri for isninger.

[buttons]