38 34 45 05

3 gode råd til din tandpleje

Der er intet magisk ved tandpleje. Det handler om at holde tænderne rene og fri for bakterier, samt at få ordnet eventuelle problemer så hurtigt som muligt. Der findes rigtig mange plejeprodukter og vidundermidler man kan købe, som skal gøre tænderne renere og hvidere, eller give bedre ånde og sundere tandkød. Nogle af dem virker, nogle af dem gør ikke. Selv de som virker, har de fleste en tendens til at være ganske overflødige. Vi er en tandlægeklinik på Nørrebro som tager imod patienter fra hele hovedstaden, så vi ser lidt af hvert. Mange forsøger alt hvad de kan, at holde deres tænder rene, men det kan være svært at navigere i medier og reklamers gode råd og velmenende opfordringer. Her er et par af faldgruberne, og lidt gode råd til, hvordan du kan bruge dem bedst muligt, uden at spilde din tid og dine penge.

Mundskyl

Hvad enten det er mundskyl beregnet til at give friskere ånde, eller til at pleje tænderne, så findes der rigtig mange, rigtig dyre produkter man kan investere i. Det, man skal være opmærksom på, når det kommer til mundskyllemidler er, ikke at skabe større problemer i munden. Man kan godt risikere at forstyrre mundens egen flora og på denne måde komme til at fjerne den natulige beskyttelse munden har i form af spyt og lignende. Brug mundskyl i begrænsede mængder og aldrig oftere end to gange om dagen.

Tandtråd

Tandtråd er en rigtig god ting, især hvis ens tænder står rigtig tæt. Gør de det, er der nemlig risiko for, at du aldrig får renset grundigt mellem tænderne. Tandtråd er svært at starte på, da det kan gøre lidt ondt og få tandkødet til at bløde. Efter et stykke tid vil ubehaget foretage sig, og du vil have renere tænder, hvilket bestemt er det værd. Hvis du aldrig har brugt tandtråd før, så eksperimenter med hvilken type, du bedst kan lide at bruge, der er både runde, flade, brede og smalle udgaver.

Tandpasta

Der findes et meget stort udvalg af tandpasta, og det er uden tvivl også et af de vigtigste elementer for at kunne opretholde en god mundhygiejne. En del af tandpastaprodukterne lover både et hvidere smil, stærkere tænder og ekstra beskyttelse, men ofte er det ikke sandheden. Der findes ikke tandpastaer, der kan skabe en tydelig lysning af tænderne, det kræver en del mere blegemiddel end der er tilsat tandpastaer. Vores tænder bliver stærkere og beskyttet, så længe vi bruger tandpasta, der indeholder flour. Det er flouren i tandpastaen, der beskytter vores tænder mod syreangreb og dermed har en forebyggende effekt mod huller i tænderne. Mærke, smag, farve og andre faktorer i tandpastaen er helt op til den enkelte. 

[buttons]